27 Αυγ 2011

Η γραφική νήσος Αλγηδών (Μέρος Δ)


(Η σελίδα μας εξασφάλισε και παρουσιάζει, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την πρώτη εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη αρχιτεκτονική μελέτη για την γραφική νήσο Αλγηδόνα)

Τα αρχιτεκτονικά προβλήματα στην Αλγηδόνα

Άκαρπες έχουν αποβεί αμέτρητες προσπάθειες ειδικών, τοπογράφων, αρχιτεκτόνων κ.α. να αποτυπώσουν και να περιγράψουν τη γραφική νήσο Αλγηδόνα.
Και αυτό διότι παρά τα άλματα της τεχνολογίας οι ειδικές συνθήκες που επικρατουν ανατρέπουν κάθε γνωστό νόμο της φύσης.

Θεωρίες επι θεωριών εστιάζουν στο υπέδαφος που περιβάλλει την πύλη του χωροχρόνου.

Έτσι επάνω στο νησί οι χάρακες κάνουν τη δουλειά του διαβήτη και οι διαβήτες τη δουλειά του χάρακα!!!

Όποιος επιχείρησε να τραβήξει μια ευθεία γραμμή με το χάρακα διαπίστωσε ότι προκύπτει στο χαρτί μια εξαιρετικής ακρίβειας τροχια!
[αυτό μάλιστα ήταν άσχετο με την ποιότητα του χαρτιού, η προσωρινή ιδέα να αλλάξουμε χαρτί απεδείχθη αναποτελεσματική]

Οι πιό "προχωρημένοι" όταν πίστεψαν οτι μπορούσαν να εξαπατήσουν αυτή την ιδιαιτερότητα και χρησιμοποίησαν διαβήτες παρακολούθησαν εκπληκτοι ολόισιες γραμμές στα σχέδιά τους!





Εξηγείται με αυτό τον τρόπο το γιατί τα πλοία δεν βρήκαν ποτέ τον νεο και την κόρη.
Τα δύο παιδιά, ως νεοι τοπογράφοι, ευρισκόμενοι μπροστά στην πύλη του χωροχρόνου προσπαθούσαν να στείλουν σινιάλα στα πλοία αλλα αυτά έπαιρναν αξιοζήλευτες καμπύλες στο χώρο και το χρόνο...





Το μυστήριο βέβαια έχει λυθεί από τους ίδιους που το έστησαν!
Απόγονοι εξωγήινων μορφών που εγκαταστάθηκαν στη νήσο Αλγηδόνα παλαιόθεν, αναμένοντας το σωτήριο έτος 2165.
Έτος πτώσης του αστεροειδούς...
Αποκλειστικά παρατίθενται προσχέδια και φωτογραφίες των εργαστηριων που έχουν στηθεί μέσα στην πύλη...



Εκεί από όπου κανεις θνητός δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει ακόμα.
Πλήν του βασιλιά Elvis ο οποίος μας προμήθευσε κατ' αποκλειστικότητα το φωτογραφικό υλικό!



Είναι προφανές οτι οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να ακολουθήσουν κυβιστικές μορφές!


Πολιτισμένες λύσεις

Στη γηραιά σήμερα Αλγηδόνα, όταν ακόμα αυτή ήταν νεαρή, οι πρώτοι κάτοικοι είχαν σοβαρά προβλήματα. Δεν είχαν καταφέρει να συνηθίσουν τις παλαβομάρες και τα τερτίπια του χωροχρόνου, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα. Σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά, ολόισια μοιρογνωμόνια και καμπύλοι χάρακες είναι λίγα από αυτά…

Έχει επίσης αποδειχθεί ιστορικά ότι τα λαϊκά προβλήματα πολλές φορές δεν λύνονται πολιτισμένα. Όταν λοιπόν ο διάλογος δεν καθίσταται δυνατός, όταν τα επιχειρήματα εξαντλούνται κι όταν και η τελευταία μορφή λογικής αργοσβήνει, τότε είναι που έρχεται η ουσιαστική λύση.

Τουλάχιστον αυτό στην αρχαία Αλγηδόνα δεν αποτελούσε εξαίρεση…

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από εκείνα τα χρόνια. Οι τοπικοί μηχανικοί των πολεοδομιών, με τις κόκκινες εμφανίσεις, ήρθαν αντιμέτωποι με τους ιδιώτες μηχανικούς με τις διαφανείς εμφανίσεις. Τυχαίνει οι ιδιώτες μηχανικοί να είναι λίγο περισσότεροι, αλλά τους πνίγει το δίκιο!

Στον τίτλο του βίντεο περιγράφεται τεχνηέντως διαμάχη μεταξύ οπαδών τοπικών ποδοσφαιρικών ομάδων κάπου στο Κίεβο. Όλοι όμως εκεί στην Αλγηδόνα, ξέρουν τι πραγματικά συνέβη… Και ο μύθος συντηρείται ακόμα με τιμές και δόξες…

Το ανταποκριτή μας: Το κακό ξεκίνησε με μια σφραγίδα, εξελίχθηκε σε φωνές εκατέρωθεν και κατέληξε στο «πάμε έξω ρε…». Το πλήθος έκανε το «έξω» να μην «βολεύει» στα στενά σοκάκια της πόλης, οπότε το μετέφεραν οι άνθρωποι λίγο παραπέρα… Στο πλησιέστερο δάσος!

Κι επειδή μιλάμε για πολιτισμένους ανθρώπους, πάνω απ’ όλα καλά παιδιά, προφανώς δεν χρησιμοποιήθηκε κανενός είδους «βοήθημα». Η «δουλειά» έγινε χειρωνακτικά. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι για τη «δουλειά» κολλήθηκαν ένσημα ελέγχονται ως ανακριβείς.

Ωστόσο επειδή και σε αυτά τα ζητήματα είμαστε ακόμα πίσω, παρατηρήστε ότι εκεί στα χωράφια της Αλγηδόνας, οι νικητές έδωσαν τα χέρια και σεβάστηκαν τους ηττημένους… Όλοι μετά κατέληξαν στην τοπική παμπ για μπύρα και ανάλυση του αγώνα! Η παμπ τους χώρεσε όλους!
Κωνσταντίνος Α. Πολυχρονιάδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε. Μ. Π.
[ο ανθρωπος του Elvis! ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου